Implantologie – Mondzorgcentrum LRC – Utrecht

Welkom bij Mondzorgcentrum LRC

Mondzorgcentrum LRC en Mondzorgcentrum Lopik zijn zusterpraktijken, deze praktijken vallen onder één dak.

Op een steenworp afstand van het centrum van Utrecht bevindt zich tandartsenpraktijk Mondzorg LRC in Leidsche Rijn.

Een volledig uitgeruste praktijk met 4 praktijkruimten en een röntgenkamer.

Het team van Mondzorg LRC werkt met de meest moderne technieken en helpt u graag uw gebit gezond en stralend te houden.

Bij ons in de praktijk bent u van harte welkom met uw hele gezin, We maken uw kind graag bewust van het belang van een goed gebit. Daar hebben ze tenslotte een leven lang plezier van.

Behalve een volledig uitgeruste tandartspraktijk zijn wij ook een verwijskliniek voor implantologie (klik) protheses, orthodontie, Invisalign. Ook voor facings of het repareren van een kroon kunt u bij ons terecht. Alles voor een onbezorgd gebit vindt u bij ons onder één dak.

Tandheelkundige zorg is maatwerk. Ons team denkt graag met u mee bij het vervullen van persoonlijke wensen en behoeften. Wij ontvangen u graag bij ons in de praktijk!

Naar inhoud

Implantologie

Er gaat niets boven het behoud van een eigen tand of kies. Maar als dat niet meer kan, kan een implantaat een goede oplossing zijn als basis voor een kroon of een brug of als basis voor een volledige prothese. Het zorgt er in ieder geval voor dat het kaakbot behouden blijft en functies als eten en spreken niet achteruitgaan.

Een implantaat is een schroef dat in het kaakbot wordt geplaatst. De schroef is van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal waar bot zich gemakkelijk aan hecht. Het BioComp implantaat is daarnaast voorzien van een dunne coating, die dit proces versnelt. Na plaatsing steekt het implantaat met opbouw iets boven het tandvlees uit, zodat er een kroon, brug of (klik-) prothese op kan worden geplaatst.

Verwijsformulier implantologie

Verwijsformulier implantologie PDF downloaden

De behandeling

Allereerst wordt er bekeken of implantologie een oplossing is in uw situatie. Is het wenselijk om een implantaat te plaatsen en is het mogelijk? Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat roken een zeer negatieve invloed heeft op implantologie. Het kan dus zijn dat de tandarts of implantoloog u niet kan behandelen als u niet stopt. Daarnaast volgt er vaak een parodontologisch onderzoek en evt. een parodontologische behandeling, omdat gezond tandvlees en kaakbot van belang is bij het succesvol plaatsen en behouden van een implantaat.

Als wordt gekozen voor implanteren, dan wordt er een scan gemaakt. De 2D panoramafoto (OPG) of de 3D röntgenscan (CBCT) brengt het gebied waar wordt geïmplanteerd beter in beeld en geeft meer informatie over het kaakbot en belangrijke zenuwbanen. Hierop wordt een behandelplan gemaakt.

Het implantaat wordt onder lokale verdoving geplaatst. Allereerst wordt het tandvlees opengeklapt en wordt het implantaat in het kaakbot geschroefd. Is uit de scan gebleken dat er onvoldoende kaakbot is, dan kan er nieuw bot gecreëerd met een botregeneratieprocedure. Deze kan ook al worden gestart voor het plaatsen van het implantaat. Afhankelijk van de keuze voor een één- of tweefasen implantaat, volgt nu de helingsfase van twee tot zes maanden. Het implantaat mag in deze periode zo min mogelijk worden belast. Om het tandvlees mooi te laten genezen of als de implantaten erg zichtbaar zijn, kunt u kiezen voor een tijdelijke prothese, kroon of brug.

Eenfase of tweefasen implantaten

Implantaten kunnen in één fase of in twee fasen worden geplaatst. Een eenfase implantaat wordt in één behandeling geplaatst. Een deel van het implantaat zit in het bot en een deel van het implantaat steekt boven het tandvlees uit. Als het tandvlees na een aantal weken is geheeld, wordt de kroon, burg of (klik-)prothese geplaatst.

Een tweefasen implantaat wordt in twee behandelingen geplaatst. Het implantaat gaat in het kaakbot en het tandvlees wordt eroverheen gehecht. Als het implantaat na een aantal maanden in het bot is gegroeid, wordt het tweede deel van het implantaat geplaatst. Er wordt een kleine opening gemaakt in het tandvlees en een healing abutment wordt geplaatst op het implantaat. Een aantal weken hierna wordt de kroon, brug of (klik-)prothese geplaatst.

Het maken van de kroon, brug of prothese

Is het implantaat goed vastgegroeid in het kaakbot, dan is het tijd om de kroon, brug of prothese te maken. Dit wordt meestal gedaan door een tandtechnisch lab of tandprothetisch centrum. Vervolgens wordt de suprastuctuur geplaatst door de tandarts of de implantoloog.

Nazorg

Nazorg bij implantaten is van groot belang. U speelt zelf een grote rol bij het behoud van de implantaten. Een goede mondzorg, voorkomt in vele gevallen ontstekingen rondom het implantaat. Daarnaast heeft een goede algemene gezondheid een positieve invloed op het genezingsproces. Uw tandarts geeft u aan waar u op moet letten.

S. Naseri

Irmgard

Patricia

Tandarts voor implantologie

BIG nummer:
89911791402

Implantologie-assistente Implantologie omloop assistente