Orthodontiebehandeling in Utrecht

Welkom bij Mondzorgcentrum LRC

Mondzorgcentrum LRC en Mondzorgcentrum Lopik zijn zusterpraktijken, deze praktijken vallen onder één dak.

Op een steenworp afstand van het centrum van Utrecht bevindt zich tandartsenpraktijk Mondzorg LRC in Leidsche Rijn.

Een volledig uitgeruste praktijk met 4 praktijkruimten en een röntgenkamer.

Het team van Mondzorg LRC werkt met de meest moderne technieken en helpt u graag uw gebit gezond en stralend te houden.

Bij ons in de praktijk bent u van harte welkom met uw hele gezin, We maken uw kind graag bewust van het belang van een goed gebit. Daar hebben ze tenslotte een leven lang plezier van.

Behalve een volledig uitgeruste tandartspraktijk zijn wij ook een verwijskliniek voor implantologie (klik) protheses, orthodontie, Invisalign. Ook voor facings of het repareren van een kroon kunt u bij ons terecht. Alles voor een onbezorgd gebit vindt u bij ons onder één dak.

Tandheelkundige zorg is maatwerk. Ons team denkt graag met u mee bij het vervullen van persoonlijke wensen en behoeften. Wij ontvangen u graag bij ons in de praktijk!

Naar inhoud

Orthodontiebehandeling in Utrecht

Diverse specialismen
Persoonlijke aandacht
Moderne technieken

Een orthodontiebehandeling bij ons in Utrecht is een gespecialiseerde procedure gericht op het verbeteren van uw gebitsstand en de functionaliteit van uw mond. Bij Mondzorg Centrum LRC in Utrecht is onze benadering van een orthodontische behandeling gericht op het individueel aanpakken van uw specifieke gebitsproblemen. Tandverplaatsing en orthodontische retentie zijn een belangrijk onderdeel van onze diensten, waarbij we zorgvuldig gebruikmaken van beugels of andere orthodontische apparaten om uw tanden in de gewenste positie te brengen.

U kunt bij onze praktijk terecht voor een orthodontiebehandeling op maat in Utrecht

Voor welke orthodontiebehandeling kunt u bij ons terecht?

Binnen de orthodontiebehandeling bieden wij een reeks van opties aan, waaronder traditionele beugels, onzichtbare beugels en meer gespecialiseerde apparatuur, afhankelijk van de mate van tandverplaatsing die nodig is. Een orthodontische behandeling op maat is essentieel, omdat elke patiënt unieke behoeften en doelstellingen heeft. Na de tandverplaatsing volgt de fase van orthodontische retentie, die essentieel is om ervoor te zorgen dat uw tanden in hun nieuwe positie blijven en een duurzaam resultaat garanderen.

Wat is het belang van een orthodontische behandeling op maat?

Het belang van een orthodontiebehandeling, zoals tandverplaatsing of een orthodontische retentie, strekt veel verder dan enkel esthetische verbeteringen. Het corrigeren van onregelmatigheden in uw gebit en kaaklijn door middel van een orthodontische behandeling op maat heeft aanzienlijke voordelen voor uw algehele mondgezondheid en welzijn. Tandverplaatsing helpt bij het verbeteren van de beet en zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling tijdens het kauwen, wat essentieel is voor het behoud van de structuur en sterkte van uw tanden op lange termijn. Bovendien vergemakkelijkt een goed uitgelijnd gebit de mondhygiëne, omdat het reinigen tussen de tanden eenvoudiger wordt, wat de kans op tandbederf en tandvleesaandoeningen vermindert. Ook draagt een correct uitgevoerde orthodontische behandeling bij aan het verminderen van problemen zoals kaakpijn, hoofdpijn en slijtage van het tandglazuur, die kunnen ontstaan door een verkeerde beet of tandpositie. Daarmee is een orthodontiebehandeling een investering in zowel uw glimlach als uw gezondheid.

Boek een behandeling in onze praktijk

Het invullen van het inschrijfformulier voor een orthodontiebehandeling is de eerste stap naar een orthodontieconsult. Door een orthodontische behandeling op maat te kiezen, zoals een orthodontische retentie, bent u verzekerd van de beste mondzorg afgestemd op uw individuele behoeften. Ons team van experts is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige zorg en ondersteuning tijdens elke fase van de behandeling, inclusief de cruciale fase van orthodontische retentie. Vul vandaag nog het inschrijfformulier in en vertrouw onze expertise op het gebied van orthodontie.